Portfólio nie je všetko – tretí guest blog od Mareka Didáka

Freelanceri, predajte sa.

Jaspravim.sk-portfolio-nie-je-vsetko-3

(Posledných) 5 rýchlych tipov pre marketing freelancerov

Nedávno som uverejnil tu na portáli jaspravim.sk dva blogy s rýchlymi tipmi pre marketing freelancerov. Nájdete ich tu a tu V tomto blogu vám predstavím posledných 5 tipov, ktoré dokážete zavádzať hneď a ktoré vám významne pomôžu zvýšiť sieť zákazníkov.

  • Networking is king

Nie doslova. Stačí, ak nezabudnete na eventy venujúce sa vášmu zameraniu. Networking Je ideálny spôsob, ako spoznať ľudí z odvetvia a získať zaujímavé kontakty. Môžu sa z nich vykľuť zákazníci.

  • Prednášajte

Hovoril som, aby ste chodili na eventy venujúce sa vášmu zameraniu – skúste pozdvihnúť latku a prihláste sa ako speaker. Samotný networking bude hneď jednoduchší, ak vás predtým ľudia videli na pódiu

  • Prihláste sa do súťaží

Postrehli ste súťaž vo vašom zameraní? Prihláste sa. Nemáte čo stratiť, akurát môžete zvýšiť hodnotu vašej “značky”. A v prípade, že ju vyhráte, možno sa vám podarí získať aj niekoľko klientov. Ďalšou alternatívou sú súťaže, v ktorých súťažia vaši klienti. Ponúknite svoju službu ako výhru a budujte o sebe povedomie.

  • Nezabúdajte na follow-up

Veľmi dôležitá vec, na ktorej som veľa krát pohohorel. Uskutočníte prvý telefonát, pošlete portfólio s cenovou ponukou a následne…nič. Chyba, väčšina klientov sa vám už nikdy neozve, ak sa im sami nepripomeniete.

  • Veľké udalosti

Blížia sa Vianoce, narodeniny súčasného či bývalého klienta alebo výročie spolupráce? Využite to. Pripravte si špeciálny balíček, ktorý ponúknete len jemu. Okrem toho, že urobíte pekné gesto (a to si ľudia všímajú), možno sa vám podarí predať vašu službu, aj keď by klient za iných okolností odmietol.

Záverečnú (asi) päťku tipov pre marketing freelancerov máme za sebou. Pripomínam ešte raz predchádzajúce dva blogy s ďalšími desiatimi tipmi – nájdete ich tu  a tu  Ak máte vlastné tipy, s ktorými sa chcete podeliť, či otázky, na ktoré hľadáte odpoveď, pokojne ich hoďte do komentov. Odpoviem na ne hneď, ako sa k nim dostanem 🙂

Ak sa venujete práve marketingu a máte záujem sa v ňom zdokonaliť, brány našej agentúry sú vám otvorené. Každú chvíľu hľadáme šikovných ľudí na pozície copywriter, graphic designer, SEO, PPC špecialista… Stačí sa nám ozvať.

Kto je Marek Didák?

Viac info o ňom nájdete aj priamo u nás 

 

 

Komentáre sú uzavreté.