Blogujte ako o život – druhý guest blog od Mareka Didáka

Verím, že sa vám náš blog s niekoľkými tipmi pre marketing freelancerov páčil. Keďže možností ako robiť svojmu živobytiu marketing (nehovoriac o portáli jaspravim.sk) je neúrekom, pripravil som pre vás ďalšiu časť a pozrieť sa na problematiku aj z trochu iného uhla.

Jaspravim.sk-portfolio-nie-je-vsetko-2

 

  • Blogujte ako o život

Blog je váš hlas. Vďaka nemu môžete osloviť ľudí a povedať im čo-to o svojej službe. Nezabudnite ani na guest blogging – uverejňovanie článkov na stránkach, ktoré nie sú vaše, výrazne si tak rozšírite čitateľskú základňu. Dobrým príkladom je aj tento článok – čítali by ste ho na našom firemnom blogu, ak ste o ňom v živote nepočuli? Pochybujem…

 

  • Fóra a diskusie

Niekto si pýta radu na fóre – aká môže byť ideálnejšia situácia? Je to predsa človek, ktorý potrebuje pomoc v tom, čomu rozumiete. Poraďte mu a postupne sa dostanete do povedomia ako ten, kto sa vo svojej práci vyzná. Keď budú mať ľudia záujem o vaše produkty, budete ten prvý, kto im napadne.

 

  • Social media

Zvýraznite svoju existenciu v online svete. Sociálne siete ako napr. LinkedIn sú tu presne na to. Vypimpujte si profil tak, aby zaujal a navyše, aby bol ľahko vyhľadatelný. Nezabúdajte však – venujte sa len tým sociálnym sieťam, kde máte zákazníkov, ostatné je strata času a toho, predpokladám, nemáte na rozdávanie.

 

  • Čo tak video?

Skúste sa odlíšiť. Dnes letí online video a stále ho málokto využíva. Môžete pripraviť krátky záznam z toho, ako pracujete, intro o sebe alebo čokoľvek vám napadne. Kreativite sa medze nekladú… Ak na prezentáciu svojej práce alebo služieb využívate Facebook, vkladajte videá priamo na sociálnu sieť. Budú v algoritme Facebooku zvýhodnené.

 

  • Zbierajte e-maily

Existuje množstvo techník, ako sa legálne a eticky dostať k e-mailom potenciálnych klientov. Ak im aj nebudete posielať pravidelný newsletter, určite sa vám takáto databáza e-mailov v budúcnosti veľmi zíde.

To bola druhá päťka rýchlych tipov pre freelancerov. Pripomínam ešte raz predchádzajúci blog s prvými piatimi tipmi – nájdete ho tu. Ak máte vlastné overené tipy alebo zaujímavé nápady či otázky, kľudne ich hoďte do komentov. Odpoviem na ne hneď, ako sa k nim dostanem : )

Ak sa venujete práve marketingu a máte záujem sa v ňom zdokonaliť, brány našej agentúry sú vám otvorené. Každú chvíľu hľadáme šikovných ľudí na pozície copywriter, graphic designer, SEO, PPC špecialista… Stačí sa nám ozvať :)

Kto je Marek Didák?

Viac info o ňom nájdete aj priamo u nás 

Komentáre sú uzavreté.