Fotovoltika ako riešenie pre malých podnikateľov?

Ceny za energie prekvapili mnohých podnikateľov. Získať elektrinu zo slnka je otázkou, ktorú rieši nemálo ľudí. Investícia do fotovoltiky od 13 500 do 27 000 sa zdá byť vysoká, ale návratnosť v rozmedzí 8-10 rokov vyzerá pri stále sa zvyšujúcich cenách sľubne.

Fotovoltika za 13 500€ – 27 000€?

Cenový rozdiel pri investícii sa odvíja od toho, akú zostavu solárnej elektrárne si zvolíte. Či budete mať len virtuálnu batériu alebo aj pevnú. Pevná baterka vám poslúži aj v prípade výpadku elektriny. Návratnosť fotovoltiky – zostavy s batériou je dlhšia, lebo platíte pri kúpe aj za to, že na streche máte tzv. energetickú poistku.

Virtuálna batéria v kombinácii s pevnou je ideálne riešenie.

Prebytky sa vám začnú zbierať od jari. Doba, kým vám elektrárne zapoja systém je aktuálne dlhšia. Preto, ak rozmýšľate, že fotovoltika je niečo pre vás, ideálne je rozhýbať sa v zime, aby sa vám do jari systém plnohodnotne spustil. Všetko je vysvetlené v rozhovore…

Dotácie a nenávratné príspevky na fotovoltiku?

V rozhovore zazneli aj odpovede na blackouty. Ale aj na to, ako si zostaviť vlastnú elektráreň na streche domu či prevádzky tak, aby všetko fungovalo k vášmu prospechu… Možné sú aj dotácie. Rozhovor môžete sledovať priamo tu – stačí stlačiť červené tlačítko PLAY.

Komentáre sú uzavreté.