Freelance trendy v roku 2019

Ahoj, Jaspraváci,

viete, aké trendy a predikcie sú vo freelance v roku 2019? Mikropráca a malé službičky popri zamestnaní stále naberajú vo svete na popularite a obľubujú ich ľudia od študentov cez mamičky na materskej po dôchodcov. Prieskumy hovoria, že mikropráca pomáha ľuďom k seberalizácii, vyššiemu príjmu, slobodnej tvorbe a k životnej harmónii. Mnohí uprednostňujú mikroprácu pred stabilným zamestnaním, poprípade, ak by mali na výber, rozhodli by sa pre freelancing a mikropráce.

Umelá inteligencia a nové technológie budú prinášať nové pozície a nové krátkodobé projekty aj v oblasti mikropráce. Tieto služby sú predpokládané napríklad v zdravotníctve, v zákazníckom servise, pre e-shopy a podobne. Programátori, kodéri, grafici, designéri a podobné pozície sa stále musia rozvíjať a vzdelávať a získavať nové vedomosti a skúsenosti, často budú nútení pracovať na voľnej nohe pre viaceré projekty.

 

Šikovní freelanceri nestíhajú a bude narastať dopyt po pomocníkoch, ďalších subkontraktoroch, ktorí budú s „veľkými“ freelancermi spolupracovať. Ak si začínajúci študent, isto využi túto možnosť k získaní praxe a skúseností. Na Jaspravim.sk môžeš nájsť ponuky na mikroprácu v sekcii Ponuka práce.

Spolupráca bude prebiehať aj offline, freelanceri budú stále pracovať v coworkingoch, spájať sa na rôznych projektoch, ak treba, budú vedieť si poradiť a spolupracovať. Trend coworkingov a zdieľania skúseností je stále na vzostupe.

Mnohí freelanceri budú zakladať malé „sro-čky“, nakoľko je to pre nich výhodnejšie ako pracovať na živnosť.

Aké sú vaše vízie a plány v roku 2019? Vyskúšali ste si mikroprácu? Nakupujete na Jaspravim a podporujete trh slovenských šikovných hlavičiek a ručičiek?  Tešíme sa na vaše komentáre.

 

 

 

Komentáre sú uzavreté.