Ako si spríjemniť homeoffice

Veľa Jaspravákov pracovalo z domu dávno pred všetkými lockdownami a opatreniami. Tí, ktorí ste do priestoru domácnosti prišli s prácou až teraz, určite ste si už na svoje nové pracovné prostredie zvykli. Ak však ešte nie, prinášame vám 3 tipy, ktoré vám môžu spríjemniť prácu z prostredia domova.

Kvalitná stolička

Kvalitná stolička je základ. Ak máte vhodnú stoličku, na ktorej dokážete obsedieť aj niekoľko hodín, máte vyhraté. Nie všetci majú to šťastie, že sa im do bytu kvôli stiesnenosti priestoru zmestí aj kvalitná stolička, ktorá zabezpečí tú správnu oporu pre váš chrbát a najmä krčnú chrbticu. Problémy s krčnou chrbticou môžu spôsobiť nepríjemné bolesti, ktorým sa môžete šikovne vyvarovať.

Príjemná hudba

Príjemná hudba pri práci zvyšuje kreativitu. Je jedno, či vytvárate siahodlhé databázy, píšete texty, vytvárate handmade produkty, či dizajnujete webstránky. Príjemná hudba vo vás môže vyvolať pozitívne emócie, ktoré vám nielen spríjemnia deň, ale aj pomôžu pri kreatívnej práci.

Živé rastliny

Živé, zelené rastliny vnášajú do priestoru pokoj a útulnosť. Tiché rastlinky vám dodajú potrebný kyslík a najmä pri pohľade na ne si odpočiniete. Máte pocit, že sa neviete starať o rastliny? Kúpte si nenáročný zamiokulkas alebo pestrú nerteru. Ich pestovanie je jednoduché. Položíte ich na miesto s požadovaným dostatkom slnka a občas ich zalejete. Pestovať si doma rastlinky nie je žiadna raketová veda a zvládne to aj úplný začiatočník.

Ak už toto všetko máte a chceli by ste zmenu prostredia, vyskúšajte napríklad zmeniť farbu stien v miestnosti, v ktorej pracujete, alebo si vytvorte zaujímavé dekorácie. Váš pracovný priestor môže veľmi príjemným spôsobom ovplyvniť i vašu pracovnú efektivitu. Využite preto naplno jeho potenciál a spríjemnite si homeoffice niečím, čo vás poteší.

Komentáre sú uzavreté.