Ako správne delegovať a získať tak viac času?

Zdá sa Ti náročné neriešiť podrobne každý detail svojho podnikania? Keď sa zbavíš záležitostí, ktoré nemusíš robiť len Ty sám, budeš efektívnejší.

V tomto článku Ti jaspravim.sk prináša tri základné fakty, ktoré Ťa presvedčia, že delegovanie niektorých úloh je bezbolestné a dokonca aj príjemné.

notebook-1757220_960_720

Zvoľ úlohy, ktoré môžeš delegovať
Medzi také úlohy patria tie, ktoré naozaj nerobíš rád, ale bojíš sa ich nechať plávať – napríklad pridávanie statusov na sociálne siete alebo triedenie e-mailov.

Iné úlohy však môžu byť osobnejší, ako napríklad nákupy potravín alebo darčekov. Ak Ťa nakupovanie baví, pokojne v tom pokračuj, ak je to však úloha, ktorú nemusíš mať plne pod kontrolou, je to skvelá úloha pre asistenta. Osobne plň len také úlohy, ktoré za Teba nemôže plniť nikto iný, kde výsledok záleží na Tvojej osobnej práci.

Vytrénuj si svojho asistenta

Zariskoval si a prijal si svojho prvého asistenta. Teraz mu musíš napísať zoznam vecí a naučiť ho vykonávať úlohy krok za krokom. Presvedč sa, že Tvoj asistent má všetky informácie, ktoré potrebuje k práci, ako prihlasovacie údaje a heslá.

Pri zaúčaní by si mal byť čo najpresnejší v tom, čo od asistenta očakávaš, kedy by mal začať pracovať na úlohách, alebo ako často si budeš chcieť skontrolovať dokončené úlohy. Musíš ho zoznámiť s tým, že kontroly môžu byť veľmi časté.

Neskôr, až mu budeš viac dôverovať, zistíš, že už nemáš neustále starosti s tým, v akom stave úlohy sú. V určitom okamihu budeš môcť začať skutočne oddychovať.

Uvoľni sa

Aj keď si perfekcionista a môže pre Teba byť náročné sledovať niekoho iného ako vykonáva veci trochu odlišne ako Ty, postupne to akceptuješ a to sa stane kľúčom k Tvojmu úspechu.

Ak si si vybral niekoho s podobnými vlastnosťami a pracovnou morálkou ako je tá Tvoja, je teraz čas popustiť opraty. Samozrejme, ak sa Ti práca Tvojho asistenta nepáči, nájdi si niekoho, kto lepšie vyhovuje Tvojim požiadavkám a Tvojmu podnikaniu.

Nakoniec iste objavíš niekoho, u koho budeš presvedčený, že je to tá pravá osoba pre podporu Tvojho podnikania a Ty sa môžeš sústrediť na svoju prácu a úlohy, ktoré nikto iný ako Ty robiť nemôže.

Virtuálny asistent

Páči sa ti myšlienka asistenta, ale nemáš ešte toľko práce, aby si uživil jedného zamestnanca? Môže sa ti hodiť virtuálny asistent – pomôže Tí s úlohami, ktoré Ťa zaťažujú, a ešte ušetríš peniaze, pretože platíš len za prácu, ktorú asistent reálne vykoná.

Pozri sa na jaspravim.sk na aktuálnu ponuku – ak Ti nevyhovuje žiaden inzerát, môžeš si u nás zadať Ponuku práce – a vhodný záujemca sa Ti prihlási sám. A to sa oplatí, však?

Ilustračné foto: Pixabay.com

Komentáre sú uzavreté.