✈ Dajte „auf Wiedersehen“ všedným dňom. ✈ Súťažíme o letenku do 🇩🇪Berlína! ✈

Ahojte Jaspraváci,

od 23.10. vás čaká a neminie súťaž o letenku do jednej z najvychytenejších a najkozmopolitnejších európskych metropol. Predtým, ako sa zapojíte do našej súťaže na Facebooku, navnaďte sa niekoľkými tipmi od spoločnosti Superletuška. Pripútajte sa, letíme do Berlína…

Berlín si od konca druhej svetovej vojny prešiel výraznou premenou a stal sa mekkou umelcov a výstredných kreatívcov, ktorí tu vytvorili scénu, aká v Európe nemá obdobu. Vedeli ste, že ju v sedemdesiatych rokoch pomáhal budovať aj slávny David Bowie? Okrem povestnej undergroundovej scény turistov láka aj majestátna Brandenburská brána a Pamätník holokaustu – plocha o veľkosti dvoch futbalových ihrísk posiata betónovými kvádrami.

V Berlíne to žije – či už ide o legendárne kluby, progresívne umelecké centrá aj foodie
scénu. Väčšiu koncentráciu hip kaviarní inde nenájdete. A my sme pre vás spísali pár tipov, ktoré vám pomôžu nájsť to najlepšie z celého Berlína.

Čo podľa Superletušky stojí za to v Berlíne vidieť:

 C/O GALLERY – kultúrne centrum, v ktorom nie je možné nezakopnúť o nejakú nezabudnuteľnú výstavu. Alebo aspoň koncert.

BAUHAUS ARCHÍV – sen každého milovníka architektúry. Budova archívu bola postavená podľa upraveného návrhu zakladateľa Bauhausu Waltera Gropiusom v sedemdesiatych rokoch a dnes je súčasťou Múzea moderného dizajnu.

MÚZEUM TOPOGRAFIE TERORU – expozícia múzea poctivo korešponduje s názvom objektu – pozrite si fotografie z čias druhej svetovej vojny, filmy ovplyvnené nacistickou propagandou a preskúmajte usporiadanie štátneho aparátu z vojnového obdobia.

Kde v Berlíne stojí za to jesť a piť:

 ROAMERS – malá kaviarnička plná zelene v Neuköllnu. Dajte si raňajky a kávu, ktoré dobijú nielen vaše telo, ale aj váš instagramový účet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BURGERMEISTER – raj burgerov vznikol prerobením starých verejných záchodov – na ich mieste vyrástol malý podnik, ktorý si rýchlo získal srdcia Berlínčanov i turistov. A samozrejme, v prípade potreby sa sústa splachujú len limonádou!

MUSTAFA’S GEMUESE KEBAB – legendárny stánok, od ktorého sa vinie dennodenne fronta dlhá desiatky metrov. Nekonečne dlhé čakanie sa ale vyplatí, odmenou je skutočne najlepší kebab široko ďaleko.

Všeobecné podmienky súťaže „6 rokov, 6 destinácií“ nájdete tu. 

Komentáre sú uzavreté.