Vyhrajte letenku do 🇪🇸 temperamentnej ☀Barcelony☀

Ahojte Jaspraváci,

vďaka súťaži 6 rokov, 6 destinácii, ktorú sme pripravili pri príležitosti oslavy 6-tich narodenín Jaspravim.sk, môžete zabojovať o 1 spiatočnú letenku – tento týždeň o (vý)let do mesta, nad ktorým sa vypína vrch Tibidabo – španielskej Barcelony.

Aby bol váš pobyt nezabudnuteľný a plný netradičných zážitkov, portál Superletuška vám okrem leteniek prináša aj praktické tipy a rady, ktoré vám pomôžu zorientovať sa v bohatej spleti uličiek, pamiatok a reštaurácií.

Barcelonu stačí navštíviť raz a je z toho láska na celý život. Široké bulváre, Gaudího stavby kam sa pozrieš, futbal a samozrejme more a pláž. Tieto a mnoho ďalších atribútov katalánskej metropoly si získali milióny sŕdc turistov, ktorí na ňu nedajú dopustiť a pravidelne sa sem vracajú.

Barcelona ale nie je len Sagrada La Familia a futbalový štadión, charakteristické sú aj farebné uličky plné vôní a hlučných rozhovorov.

Čo podľa Superletušky stojí za to vidieť v Barcelone?

KOPEC MONTJUÏC – nad Barcelonou sa kopec Montjuïc týči vo výške 213 metrov nad morom, ide teda o príjemnú prechádzku – nájdete tu nielen hrad zo 17.storočia, ale aj športový štadión, kde sa na začiatku deväťdesiatych rokov konali olympijské hry.

PARK GÜELL – Gaudího majstrovské dielo malo mať pôvodne funkciu sídliska, nakoniec však zostalo parkom a denne svojou krásou a skvelými výhľadmi na mesto láka stovky turistov. Pozor – práve kvôli veľkej popularite odporúčame rezervovať vstup aspoň deň dopredu.

GAUDÍHO SÍDLO & LAS RAMBLAS – neďaleko najkrajšej ulice Barcelonya bezpochyby s najvyššou koncentráciou turistov (ktorá však stopercentne stojí za navštívenie) stojí sídlo toľkokrát vychvaľovaného architekta Antoni Gaudího. Temné, hravé a s jasným autorovým rukopisom – must-see pre všetkých jeho milovníkov.

Kde v Barcelone stojí za to jesť a piť?

ŠTVRŤ RAVAL – rýdze a hlasná časť Barcelony plná cool kaviarní, second-handov a halal obchodov. Nenechajte sa odradiť vzhľadom miestnych bistier a zájdite do toho, kde uvidíte najviac miestnych – naservírujú vám tú obrie taniere plné morských plodov za smiešne sumy. A navyše v centre mesta!

SET PORTES – priestranná elegantná reštaurácia so živou hudbou, ktorá zdobí štvrť Barceloneta. Pripravte sa na menu plné tradičných jedál v modernom tóne.

L’ARROSSERÍA XÀTIVA – najlepšia paella v meste? Mimo centrum? Za rozumné ceny? Zájdite si do L’Arrossería Xàtiva, kde v menu nájdete aj varianty pre celiatikov a ďalších, ktorí vyžadujú špeciálne úpravy jedál.

Všeobecné podmienky súťaže „6 rokov, 6 destinácií“ nájdete tu. 

Komentáre sú uzavreté.