Dážď ☂, kráľovná ♕ a litre čaju 🇬🇧

Milí Jaspraváci,

tento týždeň na našom Facebooku súťažíme o letenku do hlavného mesta čaju – Londýna. Nalaďte sa už teraz na high-class štýl, pretože s našimi tipmi budete objavovať Londýn ako králi. To všetko vďaka Superletuške súťaži „6 rokov, 6 destinácii“. Ďakujeme, že ste už 6 rokov s nami a pomáhate nám vytvárať partnerstvá a skvelé pracovné príležitosti.

Pulzujúce centrum Európy, ktoré nikdy nespí, to je Londýn. V tomto meste nie je nič nemožné – jeden deň sa môžete prechádzať po Richmond Park-u a z diaľky sledovať jelene a hneď ďalší deň obdivovať street art v trendy štvrtiach ako Shoreditch a Brick Lane a tráviť hodiny v jednej z londýnskych galérií. A tretí deň? Čo takto spoznať britskú históriu vo Westminsteri a zájsť v centre na hrejivý čaj o piatej so všetkými lahôdkami, ktoré k nemu patria?

Londýn vie stále prekvapovať, nikdy ho totiž nenájdete taký, aký ste ho opustili. Tú vyrástol nový mrakodrap, tam otvorili novú reštauráciu – záleží len na vás, aký smer naberie váš výlet do Londýna. Pôjdete za umením, architektúrou, alebo spoznáte britskú metropolu skrz jedlo?

Čo podľa Superletušky stojí za to vidieť v Londýne?

SKY GARDEN – výhľad na celý Londýn, sklenená záhrada a príjemná kaviareň na vrchole mrakodrapu – a to úplne zadarmo. Odporúčame rezervovať si miesto vopred.

BARBICAN CENTRE – kultúrne centrum v strede Londýna ohromí nielen dych berúcou architektúrou, ale aj nespočetným množstvom výstav, koncertov a divadelných predstavení.

 

SHOREDITCH BOXPARK – pop-up obchodíky, geniálne donuty alebo napríklad drink na čerstvom vzduchu? V Boxparku zostavenom zo starých prepravných kontajnerov nájdete ešte oveľa viac.

Kde v Londýne stojí za to jesť a piť?

LYLE’S (Tea Building, 56 Shoreditch High St)
Príjemná, priestranná a plná svetla. Reštaurácia v srdci Shoreditch poteší nielen foodloverov, ale aj kávových znalcov.

BOROUGH MARKET – jedno z najstarších trhovísk, kde ochutnáte a kúpite skutočne všetko, a to čerstvé a v centre Londýna. Máte chuť na fenomenálny falafel? Alebo si radšej dáte chrumkavé, ešte teplé pečivo so šálkou kávy?

DANDELYAN BAR (20 Upper Ground)
Interiér inšpirovaný tým najlepším zo sedemdesiatych rokov a tradičný rituál popoludňajšieho čaju s moderným presahom – to je Wylde Tea v bare Dandelyan.

Všeobecné podmienky súťaže „6 rokov, 6 destinácií“ nájdete tu. 

Komentáre sú uzavreté.