Ako využiť začiatok školského roka k väčším zárobkom na Jaspravim.sk?

Ahoj, Jaspraváci,

ani sme sa nenazdali a prázdniny sú preč! Už nám zostáva posledný týždeň leňošenia. Niekto ešte stihne dovolenku, niektorí sa už pripravujú na štúdium, a niekto, kto má už doma školopovinné ratolesti, behá po obchodoch a nakupuje pravítka, zošity a cvičky.

Príprava na nový školský rok býva finančne náročná a dokáže zaťažiť nejeden rodinný rozpočet. Našťastie, vy ste na jaspravim.sk a viete, že pre vás to platiť nemusí.

Drobnou službou alebo splnením krátkej úlohy, ktorá je pre vás hračka, si ľahko môžete privyrobiť peniaze navyše.

Táto doba je tiež výborná k tomu, aby ste sa zviditeľnili svojim potencionálnym kupcom, ukázali im svoju ponuku a začali predávať. Ak získate prvý obchod a následne kvalitné hodnotenie, zistíte, že k inzerátu s referenciou sa čoskoro pridajú ďalší záujemcovia a o objednávky nebudete mať núdzu.

Tu je niekoľko tipov, na čo sa v tomto období zamerať, aby ste svoj obchod podporili čo najlepšie:

  1. Skontroluj svoj profil predajcu a aktualizuj inzeráty

Stále kladieme našim predajcom na srdce (a nie sme výnimkou ani teraz), že je dôležité mať pripravený svoj obchod a svoju výkladnú skriňu, čo je váš osobný profil. Dajte si tam peknú fotku, napíšte pár zaujímavých slov o sebe, kto ste, čo viete, čo ponúkate, v čom ste iní. Je to jediný spôsob, ako si ihneď vytvoriť pozitívnu väzbu s potencionálnym kupcom. Pokiaľ už máš pekný profil, dbaj na to, aby bol aktuálny. Možno si uvedomíš, že už nie si študent, ale dva roky už pracuješ v grafickom štúdiu, len tvoji klienti čítajú text, ktorý si si zadal pred tromi rokmi, a nevedia, ako veľmi si sa posunul a zdokonalil. To isté platí aj pre inzeráty. Prejdi si ich, a zisti, či sú aktuálne. Je vyhovujúca cena? Neponúkaš produkt, ktorý už nemáš na sklade, pretože si ho možno už predal inde? Nemáš tam služby, ktoré ťa už nebaví robiť, a radšej by si ponúkol niečo lepšie? Máš krajšie fotky, ktoré teraz môžeš použiť? Pokiaľ na inzeráte nie je žiadna objednávka, môžeš inzerát ľubovoľne upraviť a vylepšiť. Inzeráty s históriou sa už meniť nedajú, ale môžeš vytvoriť ich kópiu a zmeniť ponuku. Ak by si mal s čímkoľvek problém, radi ti pomôžeme na zákazníckom servise.

2. Daj o sebe vedieť ostatným

Ak si si vyšperkoval svoju ponuku, mali by o nej vedieť aj ostatní. Môžeš investovať pár drobných a zaplatiť si topovanie inzerátu. Je to vynikajúca služba, ktorá pomáha predávať až 4x viac ako netopované inzeráty. Ak máš chuť zájsť ešte ďalej, pokojne nám daj o sebe vedieť na info@jaspravim.sk. Naše marketingové oddelenie zváži, či a ako ťa môžeme čo najlepšie podporiť, či už zdieľaním na Facebooku, článkom na blogu, testimonialom…  Máme veľa nápadov, uvidíš. 🙂

3. Komunikuj a snaž sa

Keď už ťa ľudia vidia, môžu začať objednávať, ale mnohí, skôr ako pošlú objednávku, začnú ti písať správy. Na to sa priprav. O tom, že máš správu, tí chodí tiež notifikácia do e-mailu. Preto prosím, vždy sa snaž čo najskôr odpovedať, hoci len uistením zákazníka, že si správu čítal a ozveš sa čo najskôr. Klient, ktorý márne čaká, či si vôbec čítal jeho správu, je sklamaný a odchádza inde a ty nepredáš. Pozor, ak zákazník však bude chcieť ukážky práce alebo komunikovať mimo portál, bez toho aby si objednal tvoju službu, nič mu neposielaj, ak sa nebudeš cítiť príjemne, pokojne nám o tom napíš na zákaznícky servis, pomôžeme ti situáciu preveriť. V snahe vyhovieť zákazníkovi sa ti môže stať, že tí nezaplatí prácu, pretože si žiadnu neobjednal, alebo kvôli komunikácii mimo portál ti môže byť zablokované konto. Ale neboj sa, toto sa deje výnimočne, len sa snažíme vysvetľovať, prečo sa snažíme neustále uplatňovať politiku bezpečia a chrániť našich predajcov aj kupujúcich.

4. Kvalitná práca prináša ovocie

Keď dodáš promptne a kvalitne svoju službičku, klient ti dá okrem schválenia objednávky tiež kladné hodnotenie. Tieto hviezdičky zvyšujú tvoju dôveryhodnosť a kredit, a zároveň ohodnotené inzeráty priťahujú kupca, pretože vidí, že už bol niekto pred nimi s tvojou prácou spokojný. Snaž sa teda získavať hviezdy, pomôže ti to tiež získať veľa ďalších výhod.

5. Čokoládoví Mikuláši a sezónna ponuka

Áno, narážame na to, že už tradične sa v reťazcoch objavia koncom prázdnin vianočné čokoládové figúrky (Helloweenové tekvice už tam týždeň sú, naozaj!), a už je čas pomali pripravovať ponuku pre predvianočnú sezónu. Áno, myslíme si o tom aj my svoje .. ale ľudia už to tak nejako čakajú. V októbri a novembri predáš najviac, takže sa zamysli, čo ponúkneš, aby pôsobila tvoja výkladná skriňa aktuálne. Plavky ani veľkonočné vajíčka skutočne teraz ponúkať nemá význam.

Veríme, že ti naše tipy pomôžu naštartovať jesenné predaje. Tu môžeš nájsť odpovede na všetky tvoje ďalšie otázky, a keby čokoľvek, radi ti pomôžeme na našom livechat alebo na info@jaspravim.sk

Ilustračné foto: Pixabay.com

Komentáre sú uzavreté.