Lokálne či svetové? Ktoré je lepšie a prečo?

Ahoj, Jaspraváci,
ak ste s nami už dlhšie, isto viete, že Jaspravim.sk sa už 8 rokov usiluje o podporu lokálneho podnikania. Ako prví sme na Slovensku vytvorili systém, ktorý prináša možnosť zárobku šikovným Slovákom a spája ich s dopytom na miestnom trhu. Po prvých rokoch, ktoré nás presvedčili, že to má význam, sme podobnú príležitosť priniesli aj našim najbližším susedom, a to založením Jaudelam.cz v Českej republike.
Téma lokálnej a udržateľnej ekonomiky je pre nás veľmi silná a je hnacím motorom a inšpiráciou základnej myšlienky Jaspravim.sk .
Prečo nakupovať lokálne a podporovať našich miestnych živnostníkov a malých podnikateľov? 
1. Nákupom u miestnych obchodníkov podporujete lokálnu ekonomiku, peniaze minuté u lokálneho predajcu zvyčajne aj ostanú v našej krajine, regióne, obci… a pomáhajú tak rozvíjať miestne podnikanie, kultúru, životné podmienky.
2. Kúpou domáceho produktu znižujete jeho náklady na dopravu, výrobu, takáto produkcia má menší vplyv na emísie, pomáhajú udržiavať zdravšie životné prostredie.
3. Podporou lokálnej ekonomiky získavame nezávislosť a slobodu. Ak nastane globálna kríza, stále budeme schopní dopestovať, vyrobiť a zobchodovať miestne produkty tak, ako to na svete prirodzene fungovalo vždy. Ak sa človek stáva závislým, stáva sa zraniteľným a ovpyvnitelným. Lokálna ekonomika teda pomáha našej integrite.
Veľmi nás teší, že touto témou sa bude zaoberať aj tohtoročná Climate Conferencia 2019, na ktorú sa môžete tešiť už 6. októbra 2019 v Starej tržnici Bratislave.
Pripravený je bohatý program, diskusie i workshopy, prednášať budú mnohí odborníci z rôznych oblastí.
Špeciálne nás hreje pri srdiečku, že logo Climate konferecie vzniklo pri príležitosti prvého eventu v roku 2017 práve vďaka Jaspravim.sk a našej šikovnej grafičke Ewelin. 
Ak vám nie je naše životné prostredie ani miestna ekonomika ľahostajná, nenechajte si Climate konferenciu ujsť!
Ilustračné foto: Climate Conference

Komentáre sú uzavreté.