Ako začať opäť pracovať v roku 2021?

Pomaličky sa nám črtá už polovica januára. Postupne sa všetci začíname vracať do zabehnutých koľají v práci, otvárame zabudnuté projekty a zároveň sa vrháme do nových. Ako sa prebudiť zo sviatočných chvíľ a nabehnúť do plného pracovného nasadenia?

Dajte si čas

Začnite pozvoľna a dajte si čas na všetky svoje úlohy. Niekedy je lepšie začať pomalšie a postupne naberať tempo. Ak neviete, kde vám hlava stojí, urobte si kávu alebo čaj a pomaličky sa pustite do menej náročných úloh, ktoré budete mať rýchlo hotové. Nevrhnite sa rovno na pracovné cally, kde budete musieť chrliť jeden návrh za druhým. Všetko má svoj čas a takisto aj pracovné projekty.

Stanovte si cieľ na prvý týždeň

Pre tých, ktorí nechcú začať pozvoľna, bude ideálnejšie stanoviť si vysoký cieľ na prvý týždeň. Týždeň je síce krátka doba, avšak ak si stanovíte náročnejší cieľ, ktorý budete chcieť splniť do konca týždňa, budete musieť tvrdo pracovať na jeho splnení, pretože vás bude tlačiť čas.

Odmeňte sa za prvý odpracovaný mesiac v novom roku

Začať pracovať po dlhšom voľne je vždy náročné. Už sme zvyknutí na voľnejšie tempo, žiaden pracovný zhon a robíme len to, čo naozaj chceme. Ak už sa rozhodneme naplno nabehnúť do pracovného života, stanovme si odmenu, ktorú si doprajeme po prvom odpracovanom mesiaci. Doprajte si napríklad dobré jedlo či hru, ktorá práve vyšla. Odmeňte sa za svoj výkon.

Nech už je váš začiatok pracovného života v roku 2022 akýkoľvek, pevne veríme, že v roku 2022 vás čakajú nové výzvy, ktoré ľavou zadnou zdoláte.

Foto: Pexels.com

Komentáre sú uzavreté.