Ako zvládať priveľa objednávok?

Často sa na našom blogu na jaspravim.sk venujeme témam, ako predať čo najviac svojich služieb alebo produktov, ako si pridať atraktívny inzerát, ktorý predáva, alebo ako zaujať kupujúcich.

pexels-photo-306533

Čo však robiť, keď máš zrazu objednávok príliš veľa? Ako to všetko zvládnuť a nenahnevať si svojich zákazníkov? Poradíme ti, ako na to!

Komunikuj so zákazníkmi

Keď zistíš, že máš viac objednávok naraz, a nie si schopný ich zvládnuť a dodať včas, nerob mŕtveho chrobáka, ale všetkým zákazníkom odpíš. Vyhneš sa tak nahnevaným klientom, ktorí čakali, že na objednávke už pracuješ, a stratia tak napríklad dva dni čakaním.

Poďakuj im za ich objednávku a ospravedlň sa, že momentálne bohužiaľ nemôžeš všetkým objednávkam vyhovieť včas. Spýtaj sa ich, kedy prácu potrebujú mať hotovú a v akom rozsahu. Je možné, že niektorí svoju objednávku zrušia, ale s mnohými si dohodnete jasné podmienky, uvidíš, že klienti budú ochotní napríklad aj počkať.

Urči si priority

Teraz, keď už vieš, komu objednávka ponáhľa a kto môže počkať, urči si priority a napíš si zoznam. Tiež si zhodnoť, koľko ktorá objednávka zaberie času a vhodne si naplánuj svoj čas. Zapíš si úlohy do diára. Systematicky pracuj na objednávkach. Nepreskakuj a nemeň priority. Kým nemáš všetko hotové, neber si ďalšie úlohy.

Dovolenkový režim

Pokiaľ máš naozaj veľa práce – napríklad i mimo jaspravim.sk – môžeš využiť funkciu dovolenkového režimu a dočasne si inzeráty pozastaviť. Keď sa ti opäť uvoľnia ruky, inzeráty si znovu aktivuješ, a môžeš predávať ďalej.

Ak máš otázky na túto tému, kedykoľvek v pracovné dni medzi 9:00 – 12:00 a 13:00  – 17:00 sme ti k dispozícii na livechate, alebo nám napíš na info@jaspravim.sk

Napísala: Binna

Ilustračné foto: Pexels.com

Komentáre sú uzavreté.