Ako zvládnuť homeoffice bez problémov?

Ahoj, Jaspraváci,

už viac ako týždeň, tí, čo majú malé deti, možno i dva – pracujeme z domu, ak nám to náš charakter práce dovolí. Dúfame, že ste všetci v poriadku a ste schopní starať sa o svojich blízkych. COVID-19 na celom svete núti každého, aby prehodnotil svoje pracovné návyky, či životný štýl. Nakoľko ľudia z nášho tímu pracujú z domu už viac ako 10 rokov, prinášame Vám niekoľko tipov, ktoré vám môžu pomôcť zostať produktívnymi a udržať rovnováhu medzi prácou a súkromím.

1. Vytvorte si vlastnú domácu kanceláriu
Pokúste sa nájsť kľudné a pohodlné miesto na prácu, kde vás nikto neruší, a kde je zároveň dostatok slnečného svetla. Nezabudnite na pohodlnú stoličku a vhodný stôl. Ideálne je, ak sa môžete zavrieť v inej miestnosti. 🙂 No, ak keď sa nemôžete ( ako napríklad my) tak slúchadká to na určitú dobu spravia. Sami sme sa však počas rokov často pristihli s PC na WC, či na gauči v jogínskej polohe…aj to je v poriadku.

2. Dodržiavajte pracovné hodiny
Nastavte plán a držte sa ho. Vtipné?  Mať  však jasne definované,  kedy pracujete a kedy si užívate voľno pomáha udržiavať rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Jednou z výhod práce na diaľku je flexibilita a niekedy je potrebné pracovať trochu dlhšie ( alebo keď deti zaspia). Keď tak urobíte, určite si na druhý deň ráno pospite, aby ste si to vynahradili. Keď deťom zapnete ráno  vzdelávacie video na youtube a dáte do ruky piškóty, možno sa Vám to v niektorom dni v týždni podarí.

3. Zorganizujte svoju starostlivosť o deti
Ak pracujete z domu s deťmi za chrbtom, musíte si naplánovať tiež ich vzdelávanie a zábavu. Používanie streamingových služieb je v poriadku. Ak tak urobíte, uistite sa, že ich sledujú iba v určenom čase. No a tie piškóty…

4. Práca z domu ≠ Práca 24/7
Po primeranej dennej práci odložte svoje elektronické zariadenia a pracovné nástroje. Tiež si vypnite notifikácie pracovných aplikácií.To vám pomôže relaxovať a  dobiť batérie. Vybehnite s deťmi do lesa, na prázdnu lúku. Nazbierajte kvety, nadýchajte sa kvitnúcej prírody a bude Vám lepšie.

Toto sú tipy, ktoré sme pre vás pripravili. Dúfame, že každý môže využiť túto príležitosť na trávenie času a starostlivosť o blízkych, alebo vzdelávanie…či prácu.

Zostaňte zdraví a pripájame sa k iniciatívne #robímzdomu #budedobre.

Tím Jaspravim.sk

Komentáre sú uzavreté.