BalazovaJana: Ako dieťa som mala sen. Pomôcť ľuďom v tom, aby boli v živote šťastní.

Dnes Vám predstavujeme sympatickú a pozitívnu ženu, ktorá je síce na Jaspravim.sk nováčikom, ale už niekoľko rokov sprevádza ľudí nielen pri hľadaní svojho vysnívaného zamestnania či profesie – nech sa páči, spoznajte Janku:

1. Kto je BalazovaJana, povedz nám niečo o sebe, čo robíš, kde žiješ?

Môj nick BalazovaJana neskrýva moju identitu, ale je mojim skutočným menom. A kto teda som? Človek, ktorý nado všetko miluje život – aj s jeho svetlými i temnými stránkami. Verím, že taký, aký sa nám život javí navonok, takí sme aj my sami vo svojom vnútri. Nič v nás tu nie je na to, aby sme tým opovrhovali a od seba odtláčali. Všetko v sebe sa dokážeme naučiť skutočne prijať, hneď po tom, ako v sebe objavíme úprimnú chuť to aspoň spoznať a pochopiť. 

A to som vlastne ja – neustále sa nadchýňajúca svetom: svetom okolo mňa, svetom vo mne a svetom každého človeka, ktorý ma do neho pozve dnu. A aj práve preto si moja práca našla mňa a nie ja ju. 😊

Momentálne žijem v Bratislave, ale som rodená Stredoslovenka.

  1. Čomu sa venuješ, čo robíš, ako si sa k tomu dostala?

Som na voľnej nohe a venujem sa najmä kariérnej navigácii. Iným slovom – pomáham ľuďom skutočne sa spoznať v takej podobe, akí skutočne sú a nie, akými by mali byť či akými ich chce mať spoločnosť. Na základe tohto intímneho spoznania sa, dokážu ľudia jasnejšie a zreteľnejšie vnímať, ako sa chcú ďalej vo svojej kariére uberať.

Okrem toho spolupracujem tiež s firmami. Som ich externou podporou v oblasti výberu zamestnancov (inzerovanie voľných pozícií, komunikácia s kandidátmi, vedenie pohovorov), rozvoja zamestnancov, talent managementu a tiež v oblasti budovania značky zamestnávateľa.

K tejto práci som sa dostala tak, že už ako dieťa som mala sen. Pomôcť ľuďom v tom, aby boli v živote šťastní. Toto poslanie cítim hlboko vo svojom srdci. Potom sa už moja cesta prirodzene uberala tým, že som sa o svojom vlastnom pocite šťastia a spokojnosti učila sama na sebe. Veľa som čítala, študovala, navštevovala som mnoho kurzov, workshopov, programov, obklopovala som sa inšpiratívnymi ľuďmi a učila sa od tých, čo boli vždy niekoľko krokov pred mnou. Ani som nevedela ako a zrazu som robila to, o čom som pred tým len snívala. 

  1. Prečo si začala s predajom na Jaspravim.sk? Ako si sa dostala k Jaspravim, čo ti dáva, v čom je pre teba spolupráca s Jaspravim unikátna?

Priznám sa, že tento projekt poznám len krátko a spoznala som ho úplnou náhodou. Alebo synchronicitou? 😊 Po pár minútach na Jaspravim.sk som zistila, aké more možností ponúka a koľko šikovných Slovákov máme. 

Mojou motiváciou, prečo sa zaregistrovať a vytvoriť inzerát bol ten, že som v tomto období intenzívne premýšľala, ako môžem byť ľuďom nápomocná. Viem, že viacerí z nás si prechádzajú rôznymi osobnými krízami – čelia výpovediam zo strany svojho zamestnávateľa alebo sa toho len obávajú, zamýšľajú sa, ako využiť toto obdobie prospešne pre seba a svoje ďalšie smerovanie. Chcela som ďalej posunúť informáciu, že ak potrebujú svoj osobný reštart, som tu pre nich. 

Keďže som na Jaspravim.sk len krátko, je mi ťažko hodnotiť, v čom je spolupráca unikátna. Čo ale viem s určitosťou povedať je, že v tomto priestore cítim veľký potenciál – nie len pre mňa, ale pre mnohých ľudí, ktorí chcú byť pridanou hodnotou pre iných i pre tých, ktorí odbornú pomoc potrebujú. Takéto vzájomne nápomocné projekty sa mi veľmi páčia a vždy ich budem rada podporovať. Skvelá myšlienka, skvelý nápad a klobúk dole pred ľuďmi, ktorí sú za touto aktivitou.

   4. Aké sú tvoje najbližšie plány do budúcna?

Budúcnosť je momentálne asi najmenej jasná, ako som doteraz za celý život vnímala. Snažím sa skôr sústrediť na to, čo môžem urobiť teraz, resp. počas najbližších pár dní. Učí ma to byť plne v prítomnosti. To, na čo sa teraz sústredím, je čo najviac sa zorientovať v online svete a tiež veľa tvorím. Zamýšľam sa nad novými možnosťami ako byť ľuďom nápomocná. Chcela by som sa viac deliť so svojimi postrehmi a skúsenosťami z kariérnych navigácií, aby ich ktokoľvek kedykoľvek mohol uchopiť pre svoj život a praktizovať aj bez mojej pomoci a sprevádzania.

  1. Čo jedinečné by si o sebe chcela prezradiť?

Táto otázka je asi najťažšia zo všetkých. 😊 Napadá mi len to, že mám jamku iba na jednom líci.

Jankin profil si môžete pozrieť tu: https://www.jaspravim.sk/profil/balazovajana

Rozhovor pripravila BINNA

Komentáre sú uzavreté.