Grafik a designér Blaky: Vďaka spolupráci s Jaspravím moje inzeráty majú dosah na ľudí z každého kúta Slovenska

  1. Kto je Blaky, povedz nám niečo o sebe, čo robíš, kde žiješ?

Ahoj volám sa Lukáš a na portáli Jaspravím vystupujem pod nickom / prezývkou Blaky. Túto prezývku som dostal už na základnej škole a tá mi ostala až do dnes. Pochádzam z Prešova a na full-time úväzok pracujem ako konštruktér. Mojom hlavnou náplňou v práci je CAD modelovanie (návrh a tvorba 3D modelov a výkresovej dokumentácie). Okrem iného sa vo firme venujem aj vytváraniu marketingových podkladov, grafiky a webstránke. Po pracovnej dobe sa venujem naďalej grafike ako freeleancer.

  1. Čomu sa venuješ, ako si sa k tomu dostal?

Ako som už spomínal, venujem sa hlavne grafike, vytváram rôzne letáky, brožúry a katalógy. Hlavným mojím zameraním je printová grafika, od najmenších vecí ako vizitky až po bilboardy. Okrem grafických prác sa venujem aj vytváraniu fotorealistických vizuálov (rendrov). Prevažná časť vizuálov, ktoré vytváram, vychádzajú z 3D modelov, ktoré tvorím ako konštruktér. Okrem vizuálov som sa dostal aj ku kompletnému návrhu stánku na medzinárodnú výstavu SPS IPC Drives, Norimberg (Nemecko) . Teda moja práca konštruktéra je veľmi úzko spätá aj s mojom prácou grafika.

A tu sa dostávame k časti ako som sa k tomu dostal. Grafike som sa amatérsky venoval od strednej školy, počas vysokej školy som začal pracovať ako brigádnik v spoločnosti, v ktorej momentálne pracujem. Mojom prvou úlohou v spoločnosti bolo vytvoriť produktový katalóg. Vďaka tejto úlohe som sa začal viac venovať printovej grafike, až to vyústilo do podoby, že som sa tým začal živiť.

Počas štúdia na VŠ som sa dostal aj k vytváraniu webstránok založených na CMS, kedy mi bola pridelená úloha aktualizovať a spravovať katedrový web. Okrem katedrového webu som mal možnosť pracovať na webe s dentálnym zameraním, strojárskymi produktami, web pre drevenice a pod.

  1. Prečo si začal s predajom na Jaspravim.sk? Ako si sa dostal k Jaspravim, čo ti dáva, v čom je pre teba spolupráca s Jaspravim unikátna?

S predajom na Jaspravim.sk som začal preto, aby som sa zviditeľnil, získali nových zákazníkov nie len z východu republiky, ale z celého Slovenska. K Jaspravim som sa dostal vyhľadávaním  možných spoluprác a nových príležitosti na rozšírenie svojej klientely. Vďaka spolupráci s Jaspravim moje inzeráty majú dosah na ľudí z každého kúta Slovenska a tým pádom ponuka prác je rôznorodejšia (katalóg čili produktov, leták na pálenice, interaktívny certifikát, cenník pre salón krásy, zborník konferencie a pod.). Popri tvorbe väčších zákazok ako tvorba webstránok, návrhu katalógu, návrh novej firemnej identity a stánku na medzinárodnú výstavu, sú tieto práce obohatením a spríjemnením práce grafika.

  1. Aké sú tvoje najbližšie plány do budúcna?

Medzi moje najbližšie plány určite patrí propagácia mojich ponúk a tak aj väčšia základňa zákazníkov a ich rôznorodosť. Jednoducho povedané, aby som sa nenudil a moja kreativita dostala zabrať. 😁

  1. Čo jedinečné by si o sebe chcel prezradiť? 

Každý z mojich návrhom musí prejsť schválením u mojej priateľky, a tak sa neraz stane, že veci prerabám takmer od začiatku. 😂

Kompletné porfólio predajcu nájdeš TU: https://www.jaspravim.sk/profil/blaky

Komentáre sú uzavreté.