Chcem byť freelancerkou. Kde si najdem prácu?

Freelancer – osoba, ktorá ponúka svoje služby, za ktoré očakáva poplatok. Väčšinou nejde o služby len pre jedného klienta/firmu. Je to spôsob samostatnej zárobkovej činnosti. Niečo ako domáce podnikanie, živnosť. Je freelance to, čo chcete naozaj robiť? Ak ste odpovedali áno, pokračujte ďalej v čítaní.

Na začiatok Vás možno trošku odradím, ale freelancerom sa nemôže stať úplne každý. Nepotrebujete na to síce žiadne vzdelanie, ale jednoducho potrebujete niečo vedieť robiť, potrebujete aj určité skúsenosti. Skúsenosti, ktoré môžete ponúknuť vašim potenciálnym klientom. V súčasnosti najviac ľudí robí freelancerov v oblasti marketingu.

Môžete pracovať napríklad ako:

  • web dizajnérka
  • copywriterka
  • externá redaktorka
  • virtuálna asistenka
  • manažérka sociálnych sietí a iné

Ako freelancerka máte otvorené možnosti. Je to práca, v ktorej si môžete potajme splniť svoje sny. Väčšinou je ale potrebná angličtina aspoň na komunikatívnej úrovni.

Kde ale nájdem ponuky na túto prácu?

No máte len dve možnosti. Buď si budete hľadať klientov po známostiach, alebo sa prihlásite na niektoré zo zahraničných stránok. Vytvorte si pekný profil na LinkedIn a môžete začať lov na klientov.

Upwork

Upwork je vhodný aj pre začiatočníkov i pre pokročilých. Na tejto stránke nájdete rôzne zahraničné ponuky. Môžete tu pracovať na krátkodobých aj dlhodobých projektoch, či prípadne len na niekoľkohodinových projektoch.

Collegerecruiter

Ak ste čerstvou absolventkou, prípadne ešte stále študentkou, táto stránka je pre vás ako stvorená. Na stránke sa nachádza veľké množstvo pracovných ponúk najmä na čiastočný úväzok a tak môžete získať skvelé skúsenosti už počas štúdia alebo tesne po skončení štúdia.

Angličtina je pre niektoré z nás ťažkým orieškom aj napriek tomu, že dnes sa bez nej v podstate neposunieme nikam vpred. A najmä v online oblasti.

Ale aj tu na Slovensku máme také niečo. Počuli ste už o jaspravim.sk?

Jaspravim.sk

Na jaspravim.sk nájdete hneď viacero ponúk na prácu na doma. Web dizajn, písanie článkov, grafické práce, spravovanie profilov na sociálnych sieťach, písanie e-knihy atď. Nájdete tu naozaj rôzne a zaujímavé ponuky. Neváhajte a zaregistrujte sa na tejto stránke. Veď registráciou predsa nič nestratíte, iba získate. Takisto tu môžete aj vy ponúkať svoju prácu a postupne získavať viac a viac skúseností a tým pádom aj zaujímavejších klientov.

Ilustračné foto: Pexels.com

Tento článok je Guestblog

Ďakujeme 🙂

Komentáre sú uzavreté.