Cirkulárna ekonomika, zdieľaná ekonomika, podpora lokálnych predajcov nesúvisí iba s hotovými výrobkami.

Lokálna podpora a cirkulárna ekonomika sa častokrát rôzne interpretuje do takej formy, že jej málokto rozumie. Stále sa však vyvíja a upravuje. Nezahrňuje len materiálne/hmotné formy teda produkty a hotové výrobky, ale jej princípy sa dajú aplikovať takmer na všetko, on-line služby nevynímajúc. Cirkulárna ekonomika úzko súvisí aj s vhodným využívaním lokálnych zdrojov a spoluprác čo najbližšie v regióne, vzniku potreby a následnej spotreby.

Poďme si dať príklad:

Idú Vianoce – nakúpite si lokálne produkty od lokálnych výrobcov (najrôznejšie dobroty, krásne veci, bio-eko produkty) a podporili ste lokálnych tvorcov/výrobcov.
Podporili ste napríklad to, že daný výrobca a malý producent bude môcť zaplatiť nájom, kúpiť kapra na štedrovečerný stôl,  zaplatiť elektrinu na budúci rok, nedoplatok za plyn a pod.
Je šťastný, že jeho tvrdá práca má zmysel a okrem kreatívnej tvorby mu poskytne aj živobytie. 

Veci, pre „nezainteresované oko“ neviditeľné, alebo viditeľné možno menej ( alebo inak, tie na pozadí, ale  rovnako dôležité k tvorbe celkového dojmu konečného produktu/výrobku)  – ako napríklad: webstránka konkrétneho výrobcu alebo predajný stánok, logo, slogany, texty na letákoch, grafika a zalomenie textu, či obrazotvorby, promo video, návrh vizitky, tá roztomilá ďakovná kartička, samolepka, ktorá vám povie ďakujeme za nákup sú viditeľno/neviditeľné elementy, ktoré by mali takisto tvoriť súčasť a byť tvorené súčasne s podobným úmyslom ako kúpa „hmatateľných výrobkov“, ktoré sa dajú zjesť alebo chytiť hneď do ruky.

Kde nakupujete služby on-line?  Alebo máte „svojho grafika“  vo východnej Ázii, webdevelopera v strednej Ázii a zákaznícky servis v západnej Ázii, alebo tiež nakupujete lokálne? (nejde o diskriminovanie – daná otázka bola použitá výhradne ako príklad k zamysleniu sa nad neviditeľnými podkladmi tvorby).

Áno, aj služby je možné nakúpiť lokálne a on-line.

Jaspravim.sk je tu už viac ako 10 rokov. Sme web tržnicou zručností, ktorej prepájanie ľudí a bezpečnosť nákupov a predajov je prioritou pre viac ako 150-tisíc užívateľov a jeho tvorcov už od samého začiatku. Kde projekt vznikol z bezprostrednej túžby zabezpečiť absolútnu lokálnosť a podporu.

Prepájame ľudí s podnikateľmi, živnostníkov či fyzické osoby navzájom aj podnikateľov medzi sebou tak, aby sa našli, a aby predávajúci našiel svojho kupujúceho v najrôznejších cenových hladinách.  Na platformu Jaspravím.sk  sa môže zaregistrovať zadarmo ktokoľvek a ponúkať čokoľvek.

Vhľad do života cirkulárnej ekonomiky 

Grafik, ktorý sedí za počítačom doma v Humennom  ( hoci pre niekoho za neskutočne nízku cenu) ponúkne tvorbu produktového letáka,  si môže následne nakúpiť tiež kapra, alebo investovať do svojho ďalšieho vzdelania, či zaplatiť svojej dcére hodiny tanca.

Prekladateľka z Michaloviec, ktorej láska k ruskému jazyku nemá hraníc a priblíži Váš produkt s vášňou aj napríklad na obrovský Ruský trh,  kúpou Vašej služby zaplatí telefón na mesiac dopredu.

Editorka textov z Prešova s radosťou a úsmevom na tvári opravuje v noci jazykové skomoleniny, tak aby hrubki nebyly do očí .

O tom, že Vaše makové rožteky sú najlepšie na svete vymyslí copywriterka Majka z Bratislavy aj pieseň.
Po týždni strávenom pridávaním príspevkov na sociálnu sieť Facebook ste s hrôzou zistili, že „na toto naozaj ste až príliš starí“ a tak nájdete Lenku zo Starej Ľubovne, ktorá z Vašej FB stránky vyčaruje takmer on-line magazín a vy nestíhate baliť objednávky a vaše sociálne siete sa radujú.
Keď Vám kamarát Peťo včera povedal, že Vás ani za svet nevie nájsť v žiadnom vyhľadávači na webe spomeniete si na Roba z Banskej Bystrice, ktorého živia „veľkí klienti“, ale takisto rád sa vyhrá s vašim  SEO-m.

Majo z Banskej Štiavnice Vám spraví takú korporátnu identitu, že Vám zazvoní telefón z veľkej agentúry v Kanade  v ktorej robí Vaša spolužiačka Aďa a bude zisťovať „ ktorý čarodejník za tým stojí“.

Keď zistíte, že „vôbec nestíhate“ a potrebujete nutne pomôcť so zákazníckym servisom
(odpisovanie na emaily, vybavovanie reklamácií, pridávanie produktov na Váš nový e-shop) nájdete Lauru, ktorá v noci nemôže spať a pomôže Vám v predstihu vybaviť všetko,  čo ste vy nestihli a ráno sa zobudíte s prázdnou emailovou  schránkou, odpovedanými emailami a v zdieľanom dokumente vidíte zelenou označené úlohy, ktoré stihla vybaviť, kým vy ste spali .
Ozaj a viete, že Dalibor Vám pripraví také tabuľky a reporty z google analytics, že konečne budete vedieť,  kto je Váš zákazník a ako ho lepšie a lacnejšie osloviť.

Alebo ste už 5 rokov chceli spraviť tú fotoknihu, ale vôbec na ňu nemáte čas a  „úprimne ani nervy“ a chceli by ste to stihnúť predtým ako deti pôjdu na vysokú školu? 
Nájdite si niekoho šikovného a choďte napríklad radšej na prechádzku do parku.

Aj vy máte sucho v krku už len pri pomyslení, že by ste mali niekomu zavolať ale viete, že inak to nepôjde? Nájdite si radšej niekoho na jaspravim.sk a nechajte nech to spraví za Vás.

Možností ako si vzájomne pomôcť je naozaj veľa.

Netrávte čas vecami, ktoré Vás otravujú – život je na to krátky
Robte to, čo Vás baví, v čom ste dobrí a ostatné vybavíte na jaspravim.sk .

Vytvorili sme bezpečný priestor na nákup aj predaj služieb on-line a všetky platby sú u nás v bezpečí. 

Tabletka na „fobia facturalis“
Viete, čo to je? Je to taký fenomén, ktorý sme za tie roky u nás na Slovensku „ vyskúmali“. Ide o podvedomý strach, že Vám služba, ktorú ste si  kúpili, nebude dodaná alebo, že Vám niekto nevráti peniaze. Naša platforma Vám však garantuje 100 % záruku vrátenia vašich peňazí ak ste u nás niečo zakúpili  a na druhej strane ak u nás predávate, garantuje 100 % vyplatenia vašich zarobených peňazí a to už takmer 10 rokov.

Viete niečo spraviť, čo otravuje iných a mohli by ste im pomôcť?
Pridajte si k nám svoju ponuku, zarobte na tom, čo viete a na bezpečnej platforme sú vaše zárobky v bezpečí.

Ak sa Vám nechce hľadať v desiatkach kategórií a boli by ste radšej, aby Vás s ponukou kontaktoval priamo predávajúci,  stačí si kliknúť do kategórie HĽADÁM  a nechajte sa osloviť tými, ktorí majú aktuálne čas venovať sa Vášmu projektu, prekladu, vizitke, či logu…alebo je to niečo úplne iné? 

Spájame malých s veľkými, veľkých s malými, malých s malými, veľkých s veľkými

Okrem toho, je samotný portál aj veľmi efektívnym marketingovým nástrojom na vlastné promo tých, ktorí ponúkajú svoje služby,  na budovanie mena a získavanie nových klientov, čo môže byť v týchto dňoch na vlastnú päsť ťažšie aj finančne oveľa náročné.
A na druhej strane ak ste naozaj aj tí veľkí,  dajte o sebe vedieť aj tým menším a možno z toho vznikne zaujímavý projekt.

V tejto novej kategórii JASPRAVIM/PRO nájdete samých  šikovných ľudí, PROFIgrafikov, PROFIprogramátorov, PROFImarkeťákov, PROFIkreatívci, PROFItlmočníkov a mnoho ďalších.

Ak Vám zo dňa na deň „odpadol“ veľkí klient – možno nájdete ďalších práve u nás.

Jaspravim.sk

Veľké veci začínajú v malom

 

Ilustračné foto: Pexels / Pixabay.com, Foundry / Pixabay.com

Komentáre sú uzavreté.