Majster predajca – Lenka Ľašová: „Keď budem mať dieťa, možno si bude myslieť, že je Tarzan.“

Je mladá, úspešná, na jaspravim.sk predáva už dva roky a najnovšie si zvyká na štatút manželstva. Šikovná Lenka Ľašová vám „zmákne“ spraviť sociálne siete na jednotku a zároveň vyčaruje z dreva krásne kúsky, ktoré tiež ponúka medzi službami na stránke. Túto ženu, ktorá ma nielen v hlave, ale aj v rukách, sme pre vás vyspovedali v krátkom rozhovore.

Lenka Ochotnická

1. Vytváraš produkty z dreva a iných prírodných materiálov. Ako si sa k tomu dostala a kde chodí inšpirácia?

Toto „drevené“ odvetvie mojej činnosti je len malou doplnkovou činnosťou popri sociálnych sieťach. Je to skôr hobby, pri ktorom unikám od reality a každodennosti. Keď vznikne niečo súce na predaj, tak to ponúkam aj iným :). Väčšinou tvorím impulzívne, proste ma to chytí a idem na to.  Inšpirujem sa všade okolo, keďže sa jedná o materiály, ktoré sa nachádzajú bežne v prírode. Stále sa smejem, že keď budem mať dieťa, tak si možno bude myslieť, že je Tarzan lebo zbožňujem drevené hračky a dekorácie pre deti z dreva. Handmade veci – tie ja veru môžem.

2. Koľko takýchto drevených predmetov si dosiaľ najviac spravila za krátky čas a pri akej príležitosti to bolo?

Môj rekord v počte hotových drevených výrobkov je 140 ks drevených držiakov na menovky na moju svadbu. Trvalo to však pár dní, keďže na drevo som musela ísť. Manželova pomoc s pílkou bola nutná! Narezať na kúsky, vybrúsiť , nalakovať a nechať uschnúť. Taktiež som začala trochu vypaľovať do dreva. Je to veľmi zaujímavá činnosť, sama som zvedavá,  kam to s týmto dotiahnem.

3. Okrem toho, že si šikovná žena, si už niekoľko mesiacov aj manželka. Zmenilo sa niečo? Aký je to pocit?

Status manželka je fajn  – najväčšia zmena je, že mám vlastnú domácnosť. S mojim manželom je to však hračka. Veľmi samostatný človiečik je to, takže nie som otrokyňa :D.  Každopádne to chce viac času, no najväčšiu zmenu určite prináša do života ľudí prírastok a nie manželstvo – to je môj pohľad na vec. Takže sa tešíme, teraz už spoločne, na ďalšie pozitívne a ešte väčšie životné zmeny.

lenLenka

4. Čím ťa očarila práca so sociálnymi sieťami?

Možno si niekto myslí, že keď pracujem z domu a venujem sa sociálnym sieťam, tak nepracujem s ľuďmi, no nie je to pravda. Je to rovnako náročné ako pri osobnom kontakte, ba dokonca niekedy náročnejšie, a to z dôvodu, že musím extra dbať na dobrú a vhodnú komunikáciu či už s existujúcim alebo potencionálnym klientom. Je to predsa len človek, ktorý si na vás vytvára dojem bez osobného stretnutia a to je náročné. Ja staviam na úprimnosti a uvoľnenosti – na nič sa nehrám a nič neskrývam a zatiaľ sa mi to osvedčilo o čom svedčí aj veľa spokojných zákazníkov. Aké ponúkaš, také sa ti vráti a možno aj preto som zatiaľ nemala nepríjemných a „zlých“ klientov.  „Stretávam“ len samé milé a usmiate tváre.

5. Aká zákazka bola pre teba najzaujímavejšia?

Raz som mala robiť facebook marketing na sexshop – ale do toho sa mi akosi nechcelo a nakoniec som ponuku neprijala. Avšak spravujem stránku so slovenskými ľudovými výšivkami a tie sú naozaj fascinujúce! Som nesmierne rada, že s nimi môžem spolupracovať práve ja :). Môj vzťah k handmade a homemade tvorbe ku mne dovial aj jednu milú pani, ktorá renovuje nábytok. Taktiež nádherné kúsky. No a potom, aby som svoju prácu nemilovala :).

6. Čo ti dala spolupráca s portálom jaspravim.sk?

Jaspravim ma nakoplo a aj vďaka tomu som teraz tam, kde som. Začala som s malou dušičkou. Dala som si fakt záležať na popise svojej osoby v profile, keďže som nemala žiadne predaje a teda ani recenzie a zabralo to. Stačil jeden úspešný predaj a začalo sa mi to kopiť. Už viac ako druhý rok predávam cez jaspravim a nemienim s tým prestať. Len tak sa ma nezbavia :D. Od začiatku sa toho zmenilo veľmi veľa, lebo som začala pracovať nie len cez, ale aj priamo s portálom jaspravim.sk (s ľuďmi, ktorí ho založili) a to ma posunulo zase trochu iným smerom a opäť ďalej. Každému odporúčam, aby sa nebál pridať si akýkoľvek inzerát. Nikdy neviete čo sa z toho môže v dnešnom virtuálnom svete vykľuť. Možno skončíte až v Teleráne – ako ja :).

7. Rozmýšľaš nad pridaním nových služieb/produktov do svojho repertoáru?

Zatiaľ nad inými službami nepremýšľam – možno by som sa pohla v smere nových produktov, ale to je otázka času a nie tak blízkej budúcnosti :). S manželom sme si otvorili pred polrokom podnikanie, takže aj tam ide hŕstka môjho času. No ktovie čo nám budúcnosť prinesie.

8. Čomu sa okrem spomínaných aktivít rada venuješ?

Veľmi rada čítam! Pri dobrej knihe sa mi stáva, že prestávam vnímať okolitý svet. Úplne vypnem. Teraz som ponorená do kníh Game of Thrones .Taktiež sa rada stretávam s ľuďmi. Vynahrádzam si tým virtuálne stretnutia pracovného charakteru. Najradšej navštevujem rodinu – rodinná pohoda nadovšetko.

Autor: Chestofyl

Foto: Archív Lenky Ľašovej

Komentáre sú uzavreté.