O tom, že aj webstránka je živá a sú za ňou vaše aj naše životy a príbehy…🙏😘

Takto to začalo. Niekedy pred 10-mi rokmi. Prvá fotka „ever“. Partička kamošov „z výšky“, ktorí mali nápad, víziu a veľkú dávku „prevádzkovej slepoty“ (našťastie) a nie, nevznikli sme v garáži – normálne na gauči .

Fotka jaspravim.sk - zarobte si na webe.
Inak by jaspravim.sk – zarobte si na webe nikdy nevznikol.

Toto bol studený februárový večer, keď sme prišli domov „z piva“ a začali rozkresľovať na papier z tlačiarne prvé návrhy – ako by ten náš nápad mohol vyzerať. Všetci, ešte mladí (rozumej pred 30-tkou), krásni, štíhli- iba chlpaté bruchá chalanom ostali dodnes …ehm.
Fotiť som sa tiež naučila odvtedy aj bez blesku do zrkadla a kadečo iné popri tom (napríklad aj ako porodiť 2 deti – koniec vtipnej vsuvky). Prečo o tom píšem teraz? Spustila to táto fotka.


5 rokov som ju hľadala a mám niekde ešte jednu ( a tú tiež nájdem), fotku na ktorej je odfotené budúce virtuálne prostredie na papieri. Porozliepali sme po šatníkovej skrini nápady na zrkadlo a bolo zrazu oblepené A4-kami plnými kresieb. Vtedy som vyhlásila “ odfotím to“ keď budeme na celom svete a budeme „veľkí“ (whateverthatmeans), budeme sa vracať späť, aby sme nezabudli pri všetkej náročnej dennodennej operatíve, kde a prečo sme začali, čo bola prvotná myšlienka, aký bol cieľ a aké má mať smerovanie a prečo to všetko robíme.


V tom istom čase, však mali podobný nápad chaloši vzdušnou čiarou pár tisíc kilometrov od nás, čo založili fiverr (a to sme vtedy nevedeli), že kreujeme takmer v rovnakom čase to isté. Čo možno neviete (alebo aj áno?)


Pred jaspravim.sk, bol projekt gigzon (svetový názov, pre svetový projekt). Gigzon sme spustili na prelome rokov 2010/2011 a pomaličky pracovali na jeho etablovaní na americkom trhu. Krátko na to sme sa však dočítali, o vtedy veľkosťou nám porovnateľnej platforme fiverr, že získala seed investment 1 mil USD a hneď na to ďalších 15 mil USD. Svet sa zmenil. Tlačítkové telefóny nahradili smartphones. Vedeli sme, že aj keď predáme obličky všetkých členov tímu, rodinné zlato a zuby po babke – tu plávajú veľkí chlapci a bez veľkých „štátnych“ dotácií ( pre veľký svet) to nedáme.

Otočili sme kormidlo a obrátili ho naspäť na našu domovskú krajinu. Pochopili sme staré známe príslovie: „Radšej byť veľkou rybou v malom akváriu, ako malou rybou vo veľkom“. Pretvorili sme najrýchlejšie, ako to len v tom čase išlo ( rozumej makali sme deň a noc, noc a deň) platformu do slovenčiny a ponechali názov…. pokračovanie nabudúce.

Som niekde na fotke v sekcii kontakty na našej stránke a na tejto fotke za hľadáčikom HTC mirka@jaspravim.sk🙃😘

 

Komentáre sú uzavreté.