Pracujete z domu? Kto platí váš čaj, kávu, či toaleťák?

Pracujete z domu, lebo korona? Máte nariadený homeoffice? V niečom je to super. Avšak… robíte zvyčajne na svojom PC či notebooku, míňate svoju elektriku, vodu na toalete, firemné benefity, ako je ovocný deň či káva alebo čaj zadarmo doma jednoducho neplatia. Ak ste doma už polroka v kuse, isto je to cítiť.

Zamestnávatelia v zahraničí už pre svojich zamestnancov vymysleli benefity, kedy pridávajú svojim pracovníkom k výplate takzvaný „korona bonus“ – ktorý odborné inštitúcie vyrátali na 2,4 EUR denne, ako príspevok na čaj a toaletný papier, ktorý doma zamestnanci cez deň spotrebujú. Celkom príjemné, však?

Každá minca má dve strany

Počas ekonomickej krízy, ktorá na nás dopadá, však zamestnávatelia až tak nie sú stotožnení s príplatkami „na kávu“ pre zamestnancov pracujúcich z domu. Argumentujú tým, že aj homeoffice je benefit, vďaka ktorému zamestnanci získajú oveľa viac voľného času.

Aký je váš názor na túto tému? Mali by zamestnávatelia „priplacať“ za kávičky a zvýšené náklady na spotrebu v domácnosti, alebo je homeoffice dostatočný benefit, ktorý tieto zvýšené náklady vykryje väčšou slobodou a voľným časom?

Podeľte sa s nami o váš názor v komentári na Facebooku. Sme zvedaví. 🙂

Ilustračné foto: Pixabay.com

Komentáre sú uzavreté.