1. narodeniny jaspravim.sk

Ako vyzeral prvý rok na slovenskom trhu mikropráce z pohľadu jaspravim.sk

Po prvom roku existencie prvého portálu špecializovaného na mikroprácu môžeme s úsmevom skonštatovať, že slováci chcú zarábať aj popri práci a to v hojnom počte. Avšak ich správanie je stále veľmi netrhové.

Za prvý rok viac ako 5 tisíc predajcov a kupujúcich

 

Zo všetkých viac ako 5 tisíc registrovaných užívateľov, ktorí si vytvorili konto na portáli jaspravim.sk si pridala inzerát, ktorý bol schválený len polovica  z celkového počtu. Skoro raz toľko inzerátov nebolo možné schváliť, nakoľko nespĺňali charakter mikropráce, avšak predajcovia si ich mohli upraviť

 

Ktoré sú najzaujímavejšie inzeráty?

Najatraktívnejšie sú inzeráty z oblasti internetu, sociálnych médií, IT, či grafiky. Ůplne najviac videní získal napríklad inzerát “jaspravím grafický návrh vizitky za 5 EUR”, ktorý si celkovo pozrelo 2539 návštevníkov.

Tou najkurióznejšou službou za prvý rok bola ponuka “Budem tvojou Frajerkou na Facebook-u”, ktorá tiež patrila medzi TOP 5 najpozeranejších inzerátov, aj keď žiaľ si ju žiadny užívateľ neobjednal J.

Kupujúcich najviac zaujímajú praktické služby

Úplne nový systém fungovania, ktorý priniesol portál jaspravim.sk na slovenský internetový trh – platba vopred za služby si u  slovenských kupujúcich získava svoju dôveru len postupne. Prispievajú k tomu občasné poplašné správy o podvodných portáloch šírené médiami.
Tí, čo si však systém osvojili sa vracajú pravidelne a nakupujú služby a produkty bez obáv a bezpečne.

Najväčšiu obľubu medzi uživateľmi a kupujúcimi si našli služby ako:  písanie  rôznych PR článkov, SEO služby, opravy a úpravy na webstránkach, grafické práce všetkých druhov– hlavne však logá, vizitky a letáky. Za prvý rok sa celkovo zrealizovalo niekoľko tisíc objednávok a  až 98% z nich bolo aj úspešne dokončených k spokojnosti kupujúcich. Zvyšné 2% dostali  buď svoje peniaze vrátené späť alebo ich využili na ďalšie nákupy.

Komentáre sú uzavreté.