Guestblog: Vybrali sme pre vás najlepšie tipy pre prácu z domu pre ženy a mamičky, ktorú viete ponúknuť aj na Jaspravim.sk

Tento článok napísala Binna pre portál Nádherná.sk a my sa tešíme, že sa v ňom spomína aj Jaspravim.sk. Binna je dlhoročnou Jaspraváčkou, a vybrala pre vás džoby, ktoré viete ponúkať aj na našom portále (väčšinu) a privyrobiť si. Nech sa páči, príjemné čítanie…

V dnešnej náročnej dobe si plne uvedomujem, aké je dôležité zaistiť si príjem, ktorý je možné realizovať aj z domu, kedy Vám stačí počítač, telefón a trocha šikovnosti a chcenia. Svojho času som sprevádzala a školila virtuálne asistentky či ženy, ktoré chceli niečo zmeniť a mať svoju hojnosť a príjem v svojich rukách. Či už ste mamička na materskej alebo ostrielaná odborníčka v nadnárodnom koncerne, nikdy nie je na škodu si zabezpečiť extra príjem, ktorý Vám pomôže zaplatiť potreby pre bábätko alebo splátku hypotéky. Dnes je bežné zo dňa za deň zistiť, že Vašu divíziu presunul podnik na Filipíny alebo niekam do Južnej Ameriky, a vy prídete o jedinú istotu a príjem, čo ste mali. 

Dovolila som si pre Vás teda vybrať overených tipov na prácu z domu, ktorá vyhovuje mamičkám alebo ženám  (nielen s deťmi), po ktorej je na trhu dopyt, a keď budete šikovná a vyprofilujete sa, možte si zabezpečiť parádny plnohodnotný príjem pre svoju rodinu. Znie to super, však? Tak, poďme na to. 

1. Virtuálna asistentka

Práca virtuálnej asistentky je vhodná pre každú ženu, ktorá si o sebe myslí, “že nič nevie.” Je takisto vhodná pre mamy na materskej. Za hodinu práce denne, keď Váš anjelik spí, si zarobíte napríklad na nájom. Ak ste zbehlá v administratíve, nemáte problém s rôznymi kancelárskymi prácami, je to ideálny job pre Vás.

2. Tvorba internetových stránok

Ak máte rada tvorbu webov a všetko okolo toho, toto je tip pre Vás. Naučiť sa vytvárať weby napríklad vo WordPresse alebo na nejakej inej platforme môže byť pre Vás veľké plus. Tvorba internetových stránok je stále in a v tejto zložitej dobe dopyt po kvalitnom webe narastá. Ak Vás táto téma priťahuje, dajte sa do toho.

3. Správa sociálnych sietí

Okrem webov, ak si na ne netrúfate, je vysoký dopyt po správcoch sociálnych sietí. Niekto musí okrem príspevkov na Facebook či Instagram taktiež komunikovať s klientmi, odpovedať na otázky, moderovať skupiny… Ak viete správne nastaviť aj reklamu, budete za hviezdu. 

4. Zákaznícka podpora

Ak radi komunikujete s ľuďmi a pomáhate im, možno bude pre Vás fajn venovať sa zákazníckej podpore nejakého eshopu alebo predajnej stránky. Budete odpovedať zákazníkom na všetky ich otázky. Okrem toho sa veľa naučíte a získate cenný rozhľad v danej oblasti, ktorú si zvolíte. Na nezaplatenie.

photo-1599469803986-a6811c726ca7_1611688650.jpg

5. Preklady textov 

Ak ste skôr introvertnejší tip a viete dobre cudzí jazyk, mohli by byť tým pravým pre Vás preklady textov. Stále je veľký dopyt po prekladoch článkov pre najrôznejšie médiá a portály, viacjazyčné verzie webov a e-shopov alebo môžete preložiť napríklad knihu či odborný článok. Každý si nájde to svoje.

6. Písanie textov, článkov, copywriting

S prekladmi úzko súvisí aj písanie textov či článkov, kreatívne písanie, alebo ak chcete –  copywriting. Ak máte básnické črevo a plno nápadov, využijú Váš talent rôzne portály, firemné blogy, viete písať pre reklamné či SEO agentúry, môžete otextovať weby, napísať príbeh firmy či podnikateľa… Nebojte sa, smelo do toho. 

7. Vlastná frančíza v multileveli

Trochu z iného súdka je podnikanie v oblasti multilevel marketingu. Ak neviete, do čoho sa pustiť, považujem multilevel za bezpečné a perspektívne podnikanie. Je dôležité si spraviť malý prieskum a zvoliť si takú firmu, ktorá je stabilná na slovenskom trhu, má overené a kvalitné produkty, ktoré ľudia kupujú a ktorej obchodní zástupci sú seriózni a dôveryhodní. Vtedy máte šancu na úspech, naučíte sa obchodné i marketingové zručnosti, máte podporu silnej firmy, nejste v tom sami. Vybrať si viete od kozmetiky cez riad po finančné služby. Je to na Vás, co je Vášmu srdcu blízke. 

8. Poradenstvo, koučing

Ak ste odborníčkou v určitom odbore, isto by mohlo byť pre Vás vhodné poradenstvo alebo koučing. Neverili byste, koľko ľudí potrebuje odbornú radu a sú ochotní za kvalitnú informáciu či sprevádzanie dobre zaplatiť. Hodinová taxa kvalitného kouča či poradcu nie je nízka, a možte tak bez väčších investícií rýchlo rozbehnúť prosperujúce podnikanie. Veď Vaše skúsenosti a odbornosť Vás stáli doteraz mnoho úsilia, je čas ich zhodnotiť. 

brian-wangenheim-2primvfww38-unsplash_1611688649.jpg

9. E-shop

Ak máte obchodného ducha a obľubujete online svet, môže byť tým pravým pre Vás zriadenie e-shopu. Malý e-shop viete získať pomerne rýchlo a lacno. Ak viete, aký produkt chcete predávať a máte premyslenú stratégiu, komu budete predávať, a ako sa odlíšite od konkurencie, smelo do toho! Dnes je najideálnejšia doba si e-shop založiť. 

10. Malé callcentrum

Hovoria o vás, že nezatvoríte ústa? 🙂 Rada komunikujete s ľuďmi telefonicky a nerobí Vám problém volať s neznámymi ľuďmi? Potom by ste mohli obvolávať klientov pre rôzne firmy, dohovárať stretnutia, pýtať sa na spokojnosť s produktom, robiť prieskumy. Nie každý rád telefonuje a táto služba je veľmi vítaná. 

Ilustračné foto: Paige Cody, Standsome Worklifestyle, / Unsplash.com

Komentáre sú uzavreté.