GUESTPODCAST: Ako pomôcť deťom, aby dobehli zameškané a prosperovali v škole alebo na prijímačkách?

Online nás všetkých doslova pohltil. Žiaľ, žijeme v dobe, kedy sa musíme prispôsobovať pravidlám. Nielen my dospelí, ale aj deti potrebujú napredovať alebo aspoň fixovať určité vedomosti. Možnosi aj vy často povzdychnete, keď vojdete do detskej izby a vidíte vaše deti so slúchatkami na ušiach.

Ale. Nemusí to byť zlé. Vedeli ste, že vďaka tomu, že deti vnímajú informácie cez sluchátka, ľahšie si zapamätajú a držia sluch pripravený aj na učenie.

Ako môžu deti dobehnúť zameškané?

Erika Rapavá, pôvodom učiteľka, založila pred 6 rokmi jazykovú školu v Trnave. Na tom by nebolo nič neobvyklé. Jazykových škôl na Slovensku máme veľa. Aktuálne však prispôsobili vyučovanie online forme a vzdelávajú študentov aj naďalej. Bez prestávok a obmedzení.

Zároveň sa rozhodli priniesť aj možnosť doučovania klasických predmetov, ako podporu pred prijímačkami. Výhodou je, že deti môžu dobehnúť všetko to, čo zameškali, kvôli zlému nastaveniu online vyučovania počas pandémie a tiež odbremenia rodičov od prípadného stresu, ako dohnať učivo.

Na tému učenia jazykov a aj doučovania, ale aj na tému vzdelávania dospelých sa rozprávala s Erikou Rapavou Martina Valachová, ktorá vedie Magazín 40plus a tiež aj podcast ODZNOVA – Praktický sprievodca životom a my vám ho prinášame ako Guest PODCAST.

Ak hľadáte informácie uvedené vyššie, možno vám tento rozhovor padne vhod.

Komentáre sú uzavreté.