Píše blogy a skúma rakovinové bunky – spoznajte Katku.I.

Ahoj, Jaspraváci, dnes Vám predstavíme žienku, ktorá sa venuje písaniu na vysokej úrovni, ale zároveň sa venuje antropológii – ako to ide k sebe? Zhovárali sme sa s copywriterkou Katkou:

KTO SI, POVEDZ NÁM NIEČO O SEBE, ČO ROBÍŠ A KDE ŽIJEŠ?

Volám sa Katka a na Jaspravim vystupujem pod prezývkou Katka.I. Venujem sa tvorbe blogov, reklamných textov, vytváraniu postov na sociálnych sieťach a už 5 rokov pracujem ako copywriter. K práci copywritera som sa dostala počas tvorby mojich blogov na vysokej škole, keď som hľadala vhodnú možnosť zárobku pri štúdiu. Na začiatku to bol projekt KatkaInk, ktorý ma bavil a začala som s ním pri nástupe na vysokú školu. Dnes pracujem na blogu Phelela a blogujem o všetkom, čo ma baví. Okrem písania študujem odbor Antropológia a genetika človeka na Karlovej univerzite a venujem sa výskumu rakovinových buniek. Žijem v Prahe a úspešne v tom plánujem pokračovať.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ČO PREDÁVAŠ NA JASPRAVIM A AKO SI SA K TOMU DOSTALA?

Na Jaspravim sa venujem písaniu mnohých druhov textov. Bavia ma výzvy a tak som sa dostala k písaniu kreatívnych blogových príspevkov, k tvorbe vedeckých a odborných textov i k skvelým popisom internetových obchodov. Svoju prácu zbožňujem a dostala som sa k nej úplnou náhodou. Na vysokej škole som v prvých rokoch trpela akútnym nedostatkom času a tak som hľadala prácu, ktorá by mi umožňovala pracovať z domu i na cestách. Povedala som si, že registrácia na Jaspravim môže byť dobrým prvým krokom a tak som to skúsila. Netrvalo dlho, prišla prvá objednávka a dnes pre mňa Jaspravim predstavuje skvelý príjem.

PREČO SI ZAČALA S PREDAJOM NA JASPRAVIM? AKO SI SA DOSTALA K JASPRAVIM A V ČOM JE PRE TEBA SPOLUPRÁCA UNIKÁTNA?

Musím sa priznať, že na portál Jaspravim som narazila úplnou náhodou, keď som hľadala možnosti, ako si nájsť prácu, ktorá by ma bavila a mohla zároveň študovať. S predajom som začala, pretože som sa chcela pustiť do nového projektu, ktorý by bol finančne ohodnotený. Na začiatku pre mňa bolo dôležité naučiť sa správne zvládať stresové situácie a time-management. Dnes je to už pre mňa jednoduché. Spolupráca je pre mňa unikátna v tom, že môžem so svojimi klientami komunikovať bezpečne a zároveň pracovať z akéhokoľvek miesta, kde sa práve nachádzam. Na druhej strane by som však ocenila ak by sme ako predajcovia mali možnosť odpovedať na hodnotenia kupujúcich.

AKÉ SÚ TVOJE NAJBLIŽŠIE PLÁNY DO BUDÚCNA?

Chcem doštudovať vysokú školu a momentálne úspešne dopísať svoju diplomovú prácu, ktorá je pre mňa výzvou. Zároveň chcem naďalej pokračovať v písaní textov a stále sa zlepšovať.  Chcem sa pustiť do riešenia nových projektov a zároveň plánujem začať písať v cudzom jazyku. Ovládam angličtinu a stále viac sa zlepšujem v ruštine, takže o nové výzvy mám postarané.

ČO JEDINEČNÉ BY SI O SEBE CHCELA PREZDRADIŤ?

Problémy sa snažím riešiť vždy cestou najmenšieho odporu, pretože verím, že tie najjednoduchšie riešenia sú najlepšie. Som workoholik, ale snažím sa nájsť rovnováhu medzi prácou a voľným časom. Problémom však býva, že aktivity, ktoré ma bavia, sú častokrát mojou prácou. A samozrejme, milujem dinosaury!

Komentáre sú uzavreté.