Vladimir.Seman1: profesionálny moderátor a dabér na Jaspravim.sk

Ahoj, Jaspraváci,

keď udrela pandémia koronavírusu, zasiahla naozaj mnohých. Niektorí zostali zo dňa na deň bez príjmu. Tí šikovní a kreatívni sa však naozaj nestratia. Jedným z nich je aj profesionál Vladimir.Seman1, ktorý sa aj v ťažkých časoch vynašiel a (aj vďaka Jaspravím) si zabezpečil opäť príjem. Inšpirujte sa jeho motivujúcim príbehom! Sme radi, že je tu Vlado na Jaspravim s nami! 🙂

1. Kto je Vladimir.Seman1, povedz nám niečo o sebe, čo robíš, kde žiješ?

Volám sa Vlado Seman a momentálne žijem v dedine Novosad pri Trebišove, kde mám svoje malé nahrávacie štúdio, obytný príves, fenku Bertu, asi 15 zajacov a zajačíc, 9 sliepok a 8 prepelíc.

2. Čomu sa venuješ a ako si sa k tomu dostal?
Venujem sa nahrávaniu VoiceOverov pre rôznych klientov. Ide o nahrávanie hlasu do reklám, podcastov, audiokníh, youtube videí a mnohých iných. Ako som sa k tomu dostal? V prvom ročníku na vysokej škole spolužiak, ktorý brigádoval v jednom regionálnom rádiu nahrával v triede ankety. A ja som mu stále rád do mikrofónu niečo povedal. Keď jeho šéfka prišla na to, že sa mu v anketách stále objavuje ten istý hlas, tak dostal pokutu a mňa pozvala na konkurz. Tak sa začala moja kariéra v rádiách – pracoval som najskôr v rádiu KISS, potom VIVA, niekoľko rokov v RTVS – prevažne ako moderátor v rádiu Slovensko a nakoniec v rádiu VLNA. Popri moderovaní som nahrával v dabingu a hral v Divadle K (kde stále hrám).
Keď však na jar prišla prvá vlna pandémie, dostal som dočasnú výpoveď. Kým sa situácia neupokojí a rádio nezačne zarábať tak ako predtým som sa ocitol po 11 rokoch bez rádia. Aj v dabingu sa nahrávalo omnoho menej. Tak som sa rozhodol prísť naspäť na východ a vymyslieť niečo aspoň počas najbližších mesiacov. Tak som dal dokopy malé štúdio, kde by som mohol aspoň nahrávať rozprávky pre jedno internetové rádio. Chcel som niečo robiť, tak som súhlasil s tým, že ich budem nahrávať hoci zdarma. No čoskoro prišli ďalšie pracovné ponuky. V tejto chvíli sa tejto práci venujem na plný úväzok.
3. Prečo si začal s predajom na Jaspravim.sk? Ako si sa dostal k Jaspravim, čo ti dáva, v čom je pre teba spolupráca s Jaspravim unikátna?
Portál Jaspravim.sk poznám už dlho. Dlho som sa však nemal k tomu, aby som si tam vytvoril poriadny profil. Už roky som zaregistrovaný v rôznych zahraničných agentúrach, ktoré ponúkajú prácu výhradne hlasovým umelcom. Jaspravim.sk mi pripadala taká z každého rožka troška. Po tom, ako som si založil profil, som zmenil názor. Funguje minimálne tak dobre, ako podobné zahraničné portály pre freelancerov a jej špecifikum je špecializácia pre náš trh. Čo je v mojej brandži práve ten kľúčový, pretože nahrávam v slovenčine.
4. Aké sú tvoje najbližšie plány do budúcna?
V najbližšom období by som chcel nahrať niekoľko audiokníh. Objavili sa nejaké ponuky a práve audioknihy sú to, čo robím najradšej. Je to však zároveň časovo najnáročnejšie. Takže asi ma čaká čitateľské obdobie 🙂 A tiež by som chcel pripraviť záhradu na zimu a dostavať nový domček pre zajace, pretože v lete sme mali zopár radostných udalostí v podobe nových prírastkov. 🙂
5. Čo jedinečné by si o sebe chcel prezradiť? (nejakú pikošku)
Niečo jedinečné… 🙂 Keď sa skončí korona kríza, chcel by som sa vybrať so svojim obytným prívesom/pojazdným štúdiom na výlet po Európe a skúsiť si prácu na cestách.
Foto: archív predajcu

Komentáre sú uzavreté.